Катерина (Katerina) відноситься до пізньозимових сортів яблунь. Даний вид вивели наприкінці 70-х років ХХ століття В. П. та К. Н. Копань, схрестивши сорти Golden Delicious (Голден Делішес) та McIntosh (Мекінтош Важек). Належить до середньорослих дерев, має широкоокруглу крону. До третього року дає плоди, що дозволяє відносити цей сорт до скороплідних. До восьмого року яблуня Катерина дає врожайність від 35 до 40 кг із дерева.
За формою плоди є сплюснуто-конічними, за розміром можуть бути середніми і великими (вага - 160-190 г). Залежно від ступеня зрілості колір плодів коливається від зеленого з невеликим оранжево-червоним відливом з боку сонця до жовто-золотистого зі значною кількістю великих цяток під шкіркою. М'якуш солодкий на смак, соковитий, досить щільний, має молочний відтінок і дрібні зерна.
У жовтні розпочинається етап знімальної зрілості. Період споживчої зрілості настає у листопаді. Термін зберігання плодів в умовах холодильника – до квітня. Вживати яблука можна як свіжими, і у переробленому вигляді.
Яблуня Катерина має високі показники стійкості до морозів, а також до таких захворювань, як парша та борошниста роса. Маючи яскраві смакові якості плодів, скороплідність і лежкість даний вид нерідко стає основою для виведення нових сортів.
Саджанці яблуні Катерина можна придбати у нас.
Саджанці Яблуня Катерина
Дзвоніть по тел +38 (096) 056-82-62
- Модель: Яблоня Катерина
- Немає в наявності
-
80грн.