Висота саджанця яблуні становить 1,5 - 1,8 метра, вік саджанця - 1 рік
Вага плодів – 160 – 230 грам
Давній японський сорт, виведений японськими селекціонерами в 1930 році, в результаті схрещування двох сортів яблунь – популярного сорту яблук Голден Делшес (Golden Delicious) та традиційного японського сорту яблук Індо. Підходить для вирощування у всіх зонах України. Відрізняється середньою зимостійкістю (дерево витримує без обмерзання зниження температури до -35 градусів) та високою стійкістю до борошнистої роси, середньої до парші.
Саджанці яблуні Мутсу щеплені на підщепі 54-118. Підщепа для яблуні 54-118 - це середньоросла підщепа з добре розвиненою кореневою системою, стійка до хвороб, характеризується високою зимостійкістю. Яблуні, щеплені на підщепу 54-118, не вимагають опори, у дорослому віці за відсутності стрижки крони, що формує, досягають висоти 4,0 - 4,5 м.
Переваги сорту: висока смакова якість плодів (оцінюється дегустаторами на 4,5 - 5 балів за 5-бальною шкалою), швидкоплідність (яблуня починає плодоносити на середньорослій підщепі на третій рік після посадки), висока врожайність (в середньому 70 - 100 кг яблук з одного дерева), висока транспортабельність плодів, відмінна лежкість яблук (до 8 місяців).
Яблука великого розміру, а саме 160 - 230 грам, при правильному догляді та забезпеченні достатньої вологи ґрунту вага одного плоду може досягати 280 грам. Смак яблук кисло-солодкий, десертний із медовим присмаком. Колір яблук сорту Муцу залежить від кількості сонячних променів, що потрапляють на плід. Чим більше, тим більше виражений односторонній рожевий рум'янець на зелено-жовтих плодах, при повному дозріванні яблука стають лимонного кольору. М'якуш яблук середньої щільності, світло-жовтого кольору, середньозернистий. Яблука соковиті, округло-конічної, згладжено-ребристої форми. Шкірка плодів щільна, гладка, покрита білими цятками, характерною особливістю сорту яблук Мутсу є рідко розташовані випробувані чорні крапки на плодах. Присутня незначна періодичність плодоношення після високого врожаю (для сорту Мутсу цей показник дорівнює 110 - 150 кілограм яблук з одного дерева) яблуня може один раз на шість-сім років "відпочивати". Для усунення цього незначного недоліку високоврожайні роки рекомендується нормувати зав'язь плодів.
Термін дозрівання: середина – кінець жовтня залежно від кліматичних умов, споживча зрілість настає у грудні. Товарність плодів яблунь Мутсу близько 90%, термін зберігання – 5 місяців, у льоху чи холодильнику – до 8-ми місяців. Ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, так як у плодах міститься дуже мала кількість антоцинів, яблуками даного сорту лікують порушення обмінних процесів організму, плоди гіпоалергенні, використовуються для виготовлення соків, варення, ідеально підходять для запікання, тому що не втрачають форми та не темніють .
Саджанці яблуні Муцу (Кріспіан) окуліровані та вирощені у Західній Україні. Це забезпечує високу пристосованість саджанців до кліматичних умов України та є гарантією їхньої морозостійкості.
Саджанці Яблуня Мутсу
Дзвоніть по тел +38 (096) 056-82-62
- Модель: Яблоня Мутсу
- Немає в наявності
-
120грн.